Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för våld med skohorn och kniv

Under ett gräl slog styvsonen sin berusade styvfar i ansiktet med ett skohorn. Då gick styvpappan och hämtade en kniv.

Annons

En man i 45-årsåldern har åtalats för att ha utsatt sin hustru och sin styvson för misshandel. Polisen larmades till familjens bostad i de västra kommundelarna vid två tillfällen i vintras sedan mannens alkoholproblem eskalerat. Vid det första tillfället anmälde hustrun att mannen varit full och sparkat henne i ansiktet och att han, någon månad tidigare, hade bitit henne i ansiktet så blodvite uppstod.

Vid det andra tillfället polisen larmades hade ett familjegräl gått överstyr. Mannens vuxne styvson hade blivit arg på sin kraftigt berusade styvfar och gav honom ett slag i ansiktet med ett skohorn i metall. Slaget ska ha triggat styvpappan att hämta en kökskniv som han sedan jagat styvsonen med.

I efterföljande förhör berättade styvsonen att det inte var första gången mannen gett sig på honom. Mannen greps för dråpförsök men under utredningens gång har åklagaren ändrat brottsrubriceringen och åtalar honom nu för försök till grov misshandel och två fall av misshandel.

Mannen åtalas även för att, i berusat tillstånd, ha slagit sönder en grannens ytterdörr samtidigt som han hotat att göra grannen illa. Även styvsonen kommer ställas till svars då han samtidigt har åtalats för misshandeln med skohornet.