Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för hot och kast med tunnbrödsrulle

Beväpnad med en tunnbrödsrulle i handen hotade mannen en busschaufför till livet. Senare var det polisens tur att få dödshot

I somras larmades polisen till busstorget i Norrtälje där en märkbart påverkad man hotat en busschaufför till livet. Den 50-årige mannen ville åka till Hallstavik men fick inte åka med då han saknade biljett. Busschauffören har efteråt vittnat om att mannen ”såg galen ut på ögonen”. En grupp förskolebarn som satt på bussen blev så rädda att de började gråta.

När mannen hänvisades till Pressbyrån för att köpa biljett blev han så förbannad att han kastade en medhavd tunnbrödsrulle i bussen . Tre månader senare larmades polisen på nytt då mannen hade sparkat sönder ytterdörren hos en bekant. Polisen hittade mannen kort efteråt då han gått hem och däckat, kraftigt berusad, i en soffa.

Att polisen beslutade att omhänderta mannen väckte på nytt ont blod.

Denna gång uttalade mannen ovanligt detaljrika hot om hur han skulle skada poliserna och en arrestvakt på polisstationen samt döda deras barn på de mest bestialiska sätt.

– Många hot skakar man av sig, men det här var annorlunda, sade de efteråt.

Mannen åtalas nu för flera olaga hot, våldsamt motstånd, narkotikabrott och skadegörelse. Mannen vill varken erkänna eller förneka brott, men medger att han kan säga dumma saker då han blir arg.