Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas efter vårdslös U-sväng på motorväg

I augusti inträffade en trafikolycka på E18 vid Rösa trafikplats sedan en bilist gjort en otillåten U-sväng vid en så kallad katastroföverfart.

Enligt vittnen låg föraren i högerfil då han plötsligt girade kraftigt åt vänster. Samtidigt kom en motorcyklist bakifrån i vänsterfilen. Mc-föraren hann inte sakta ner utan körde rakt in i sidan på bilen och skadades mycket allvarligt .

Nu åtalas den nära 90-årige bilföraren för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada. Föraren har i polisförhör sagt att han var på väg från Spillersboda mot Norrtälje för att köpa mat, men missade avfarten mot staden och när han såg öppningen mellan körbanorna bestämde han sig för att vända.

Den åtalade mannen säger att han inte såg motorcykeln och att han inte visste att det var förbjudet att vända på motorvägen. Efter olyckan blev han av med körkortet.