Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas efter glåpord som ”skräcködla”

Efter en konflikt om vem som är rättmätig ägare av en hund har en man från Norrtälje åtalats för ofredande mot en kvinna i Stockholm.

Annons

Mannen har, enligt kvinnan, passat hunden åt henne under ett drygt år. Hösten 2012 började kvinnan misstänka att hunden for illa hos mannen och hämtade hem den. Mannen ska då ha blivit mycket arg.

Enligt åtalet har mannen efteråt trakasserat kvinnan via mängder av telefonsamtal och sms. När hon inte har svarat har han läst in ilskna meddelanden på hennes telefonsvarare där han kallat henne diverse glåpord som snorluder, skräcködla och hundtjuv. Enligt åklagaren har mannens agerande varit hänsynslöst.

Mannen nekar till brott. Han säger i förhör att kvinnan gav honom hunden och sedan stal tillbaka den och att han sedan agerat i frustration då hon vägrade att prata med honom.