Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åslins Växjö till SM-semifinal

Före detta Norrtälje IK-spelaren assisterade till avgörande målet.

norrtälje. Under onsdagskvällen tog sig till David Åslin och Växjö till semifinal i SM-slutspelet. Detta efter en 1–0-seger borta mot Luleå, och totalt 4–2 i matcher i kvartsfinalserien.

Före detta Norrtälje IK-spelaren spelade i Växjös fjärdefemma som stod för avgörandet. David Åslin och amerikanske backen Noah Welch assisterade till Erik Josefssons som satte 1–0 sent i första perioden. Åslins första poäng under SM-slutspelet.

– Markusson (Johan) lade pucken på mål och jag fick sedan upp pucken till backen (Welch) som sköt. Och på något sätt letade sig pucken in. Inget skönhetsmål men viktigt och jäkligt skönt att den gick in, säger Åslin.

– Det har varit en otroligt tajt och hård matchserie. Så det är jäkligt skönt att vi gick segrande ur den. Nu får vi suga på den här karamellen och ladda om till semifinalen.

Tre av fyra kvartsfinaler är nu avgjorda. Färjestad, Skellefteå och Växjö är klara för semifinal. Skulle Linköping slå ut Frölunda får Växjö möta Färjestad. Går Frölunda till semifinal väntar Frölunda för Växjö.