Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åslin har guld i tankarna

I morgon spelar David Åslin sin första SM-slutspelmatch. Hans Växjö Lakers tar emot Luleå och Norrtälje IK-fostrade Åslin tror att laget kan gå hela vägen.

För första gången i klubbens historia är Växjö Lakers i slutspel och för David Åslin är känslan påtaglig varje gång han lämnar sin lägenhet.

– Det är ett jäkla bra drag här och det snackas överallt. Och mitt i stan har de satt upp en stor banderoll med ”Slutspelsstaden Växjö”. Jättekul att intresset är så stort och det lär bli häftigt tryck i arenan på söndag, säger David Åslin.

Kvartsfinalerna mot Luleå blir en milstolpe för 24-årige Åslin, som gör sitt första slutspel i karriären.

– Det är väldigt inspirerande och det ska bli väldigt roligt att känna på hetluften i slutspelet. Men sedan får vi se hur mycket speltid det blir, alla i laget är tillbaka efter skador och det finns en stor konkurrenssituation. Jag får vara redo och ta mina chanser.

Norrtälje IK-fostrade David Åslin kom till Växjö i slutet av förra säsongen och laget slutade nia i serien. I år har han spelat sin första hela SHL-säsong.

Åslin, som tidigare i karriären gjorde många poäng i Troja Ljungby, har fått andra direktiv i Växjö.

– Jag har haft en defensiv roll i fjärdefemman i Växjö och det har varit bra att känna på det. Klubben ville att jag skulle stärka den biten och det har varit nyttigt, jag känner att jag utvecklats.

Han missade bara en grundseriematch i ett Växjö som överträffat alla förväntningar denna säsong. Som trea i seriespelet går inget lag säkert för Växjö i jakten på SM-titeln.

– Vi har en jättebra säsong i ryggen och målet från början var att vinna 30 matcher och ta oss till slutspel. Nu har vi klarat det, men mycket vill ha mer och vi är inte nöjda eller mätta på något sätt.

Hur långt kan ni gå?– Jag tror alla i slutspelet har guldmedalj i tankarna, det ska man inte sticka under stol med. Det är en lång väg att vandra men vi vet vi kan. Vi har varit i toppen hela säsongen och är ett lag att räkna med.

– För oss är det viktigt att fortsätta på den inslagna vägen. Vi ska inte byta tänk eller fokus för att det är slutspel. Det handlar om att inte bli övertända, att bara köra på som tidigare.

Första hindret är alltså Luleå, förra årets SM-finalist som är ute efter revansch.

– Det är ett bra offensivt lag som jag ser det och vi ska fortsätta med vårt starka försvarsspel. Vi har tre raka segrar mot Luleå och gått bra överlag mot topplagen i år. Det blir några riktigt tuffa matcher och vi ska göra allt vi kan för att gå vidare.

Kvartsfinal 1 spelas på söndag klockan 16.00 i Vida arena, Växjö.