Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åslin gjorde säsongens snyggaste mål

Soloåkningen mot Färjestad folkets favorit.

Annons

Under gårdagen ägde den inofficiella Hockeygalan rum, arrangerad av tv-kanalen C More och sajten Hockeysverige.se.

Flera priser delades ut, bland annat årets mål i SHL. Under säsongen har läsare kunnat välja ut sina favoritmål på shl.se, och tio mål gick till final. I finalen röstade läsarna fram Växjöspelaren David Åslins mål borta mot Färjestad i oktober förra året som säsongens vackraste mål.

Norrtälje IK-fostrade Åslin drev pucken från eget mål och satte sedan pucken i tom bur efter att ha fintat bort Färjestads målvakt (se målet här ). Ett mål som fick C Mores kommentator Stefan Klemetz att utropa ”vilket jävla mål”.

– Det är jättekul, det är ett pris som jag värdesätter högt. Det vimlar av duktiga spelare som gör bra saker i SHL så priset är oerhört smickrande, säger David Åslin till Växjös hemsida.

Åslin har gjort spektakulära mål tidigare. Under hans tid i allsvenska Troja/Ljungby gjorde han ett så kallat ”Zorro-mål” mot Södertälje (se det målet här ).

En annan spelare från Roslagen prisades under den inofficiella Hockeygalan. 15-årige Almtunaspelaren John Tamp, fostrad i Hallsta IK, tackling i en match mot Södertälje utsågs till årets bästa tackling (se tacklingen här ).