Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsmiljön undersöks i Norrtäljes skolor

Nästa vecka inspekterar Arbetsmiljöverket hur Norrtälje kommun ser till att skolpersonal och elever inte utsätts för buller, stress och hot.

Annons

Mellan 2013-2016 genomför Arbetsmiljöverket en nationell tillsyn av arbetsmiljön i Sveriges skolor. Den 23 oktober kommer en patrull till Norrtälje kommun för att träffa arbetsgivaren som består av de politiker som är ordförande i de två skolnämnderna, förvaltningschef och kommunstyrelsens ordförande. De fackliga skyddsombuden och elevombuden förväntas också delta för att Arbetsmiljöverket ska få en så bred bild som möjligt av hur Norrtälje kommun arbetar med arbetsmiljön.

Det är politikerna i kommunfullmäktige och berörda nämnder som har det yttersta ansvaret för arbetsmiljön.

Arbetsmiljöverket kommer att undersöka hur arbetsbelastningen ser ut för skolledare och lärare, hur kommunen arbetar mot hot och våld samt hur den fysiska arbetsmiljön ser ut med buller, ventilation och städning.

De flesta kommuner i landet kommer att få besök under de tre åren tillsynen pågår. Utöver det kommer 30 privata skolhuvudmän att få besök.