Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetslösheten i kommunen sjönk under förra året

Arbetslivsresurs och Arbetsförmedlingen jobbar hårt för att hitta lösningar för uppsagda vid Hallsta pappersbruk.

Annons

– Vi har lyckats hantera detta på ett bra sätt, säger Lennart Lundin, chef för Arbetsförmedlingen i Norrtälje.

Av 185 kollektivanställda som sades upp vid bruket förra året tackade 103 ja till stöd från Arbetslivsresurs. 32 personer har hittat nytt jobb, tre har startat eget och tre har blivit heltidsstuderande. 71 personer får hjälp av Arbetslivsresurs i dag och 20 av dem kommer lämna företaget i maj. Samtidigt får ett flertal av de som är kvar i företaget vara vikarier under sommaren.

Arbetsförmedlingen är hoppfull om att fler ska hitta nya jobb. Flera företag i Norduppland avvaktar just nu med att anställda, uppger Arbetsförmedlingen.

– Men det kommer börjar röra på sig igen, säger Lennart Lundin.

Idag finns 425 lediga jobb i kommunen inom vård, skola, hantverk och restaurang. Arbetslösheten i kommunen sjunkit från 2013 till 2014 från 3,1 till 2,7 procent. Aleksandar Srndovic, ordförande i Pappers avdelning 68, tycker att bruket står väl rustat inför framtiden.

– Vi har några starka produkter som är eftertraktade på marknaden. Det känns mycket bra, nu behöver folk lugn och ro och få känna trygghet efter allt vi gått igenom, säger han.