Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är sysslolösa ungdomar ett hot?

Socialisterna Hanna Stymne Bratt och Ulrika Falk uppmanar i en debattartikel i Norttelje Tidning kommunen att "ge" Norrtäljes ungdomar ett sommarjobb.

Jobb skall inte ges.

Jobb söks efter kompetens.

Måhända kommer ett kompetenskrav som en chock för socialisterna. Vad gäller covid-19 har regeringen visat en häpnadsväckande brist på kompetens och är, även inom detta område, sämst bland länderna i Norden att skydda sin befolkning.

Hanna Stymne Bratt och Ulrika Falk skriver också att det är viktigare än någonsin med kommunala sommarjobb. Samt kräver att kommunen "kreativt anordnar jobb."

Blir det då ett "hittepåjobb" som ingen har efterfrågat och inte behöver utföras?

Endast en sysselsättning.

Ett bidragsjobb.

Ett AMS för barn.

Kommer det att stärka deras självkänsla att behöva utföra ett icke nödvändigt jobb?

Socialisterna är även oroliga över att en avsaknad av egen inkomst kan "tyvärr leda till att många ungdomar i kommunen går sysslolösa under sommaren. Det ökar inte tryggheten i Norrtälje kommun."

Hanna Stymne Bratt och Ulrika Falk hävdar alltså, på fullt allvar, att sysslolösa ungdomar utan ett avlönat sommarjobb skulle bidra till att minska tryggheten i Norrtälje kommun. Att dessa "sysslolösa" ungdomar skulle utgöra en fara eller ett hot mot säkerheten i kommunen?

Det är en mycket unken människosyn Hanna Stymne Bratt och Ulrika Falk uppvisar. Dagens ungdomar förtjänar ett betydligt bättre omdöme än som presumtiva oroshärdar.

Här lånar jag socialdemokraten Fabian Månssons uppsträckning av sina förlupna partikamrater. "Hut! Vet sjufalt hut!"

Bengt Ungestål, Riala

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel