Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen tillbaka på nio meter

Endrit Abdullahi har varit avstängd sedan den 22 december. I kväll gör han comeback när Rimbo HK gästas av serieledaren Kristianstad.

Annons

I sex matcher har Rimbo HK fått klara sig utan Endrit Abdullahi. Nu har den viktige högernian avtjänat sin avstängning och är tillbaka i laget igen till kvällens match mot Kristianstad.

– Självklart känns det riktigt kul att spela igen. Jag ska gå in och köra på som vanligt, säger Abdullahi.

18-åringen stängdes av  för en förseelse mot Hammarby tidigare under säsongen och har inte spelat sedan förlustmatchen mot Guif den 22 december. I stället har han fått följa Rimbos öde från sidan av planen.

– De har gjort det bra, men det har varit svårt. Själv har jag tränat på som vanligt. Det är inte så mycket mer man kan göra.

Kvällens comeback är efterlängtad, men blir samtidigt en svår historia för Abdullahi och Rimbo.

– Det blir en jättetuff match. Det är ändå serieledaren vi möter, men samtidigt har vi inget att förlora.

Nio matcher återstår av grundserien för Rimbo som jagar Önnered och den sista kvalplatsen. Endrit Abdullahi ser fram emot att få hjälpa laget under avslutningen.

– Det ska bli kul. Snart får vi tillbaka Jeff (Tollbring, som är avstängd) också och då tycker jag att det ser bra ut. Vi kan slå Skövde och H43 hemma och sedan kanske vi kan skrälla mot något av topplagen.

Klockan 19.15 är det avkast i Sparbankshallen och matchen går att följa via NT-sportens twitter: NT_sporten.

Matchguide

Vad: Rimbo HK–IFK Kristianstad i herrarnas elitserie.

Var: Sparbankshallen, Rimbo.

När: 19.15 i kväll.

Läget i lagen:Endrit Abdullahi är tillbaka i Rimbo efter avstängning, men laget saknar fortfarande Jeff Tollbring. Han är avstängd i ytterligare två matcher.

Kristianstad saknar skadade 9-metersspelaren Daniel Lindgren. Före detta landslagsmålvakten Dan Beutler är osäker, han har legat sjuk i veckan, meddelar lagets tränare Ola Lindgren.

NT tippar: 27–36.

Så följer du matchen: Via NT-sportens twitter ”NT_sporten”.