Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen livesport – NT sänder träningsmatch på söndag: ”Ett stort intresse”

 
Livesänd ungdomssport
Visa alla artiklar

I nästan två månader har vi väntat.
Nu äntligen blir det livesänd fotboll på norrteljetidning.se igen, när Sporten sänder träningsmatchen mellan Roslagsbro och Alsikes P15-lag.
– Det känns roligt att kunna bevaka den idrott som är tillåten att utöva, säger Christopher Grönlund, sportreporter på NT.

Den 15 mars sände NT derbyt i Upplandscupen mellan Riala GoIF och BKV Norrtälje. Sedan slog coronaviruset till och alla fotbollsmatcher ställdes in.

Seniorerna får vänta ytterligare några veckor med att spela, men förbunden har beslutat att låta barn- och ungdomsmatcherna fortgå.

Det gör att vi på Norrtelje Tidning nu kan erbjuda livesänd sport för första gången på nästan två månader.

På söndag möts Roslagsbro IF P05 och Alsike IF P05 Gul i en träningsmatch på Vårlyckan IP. NT kommer att sända matchen i sin helhet, inklusive ett kortare uppsnack, med start 12.50.

– Å ena sidan har man enormt stor respekt och förståelse för det som sker i världen just nu och att idrotten kommer i andra hand. Å andra sidan skapas förstås ett väldigt stort sug efter sport och därför känns det roligt att kunna bevaka den idrott som är tillåten att utöva, säger Christopher Grönlund, som ska kommentera matchen.

I och med söndagens match tar NT-sporten även nästa kliv i den ungdomssatsning som startades i vintras. Efter att ha sänt såväl handboll som bandy och innebandy, lägger vi även till fotboll i listan över ungdomsidrotter som får synas på NT.

– Livesport är viktigt för NT och att vi visar ungdomssport, det gör vi för publikens skull. Det finns ett stort intresse för vårt utbud, säger Carl Juborg, chefredaktör och ansvarig utgivare för Norrtelje Tidning.

Matchen mellan Roslagsbro och Alsike spelas på söndag kl 13.00 och du ser den live på norrteljetidning.se med start 12.50.