Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen dags för bad

Vid Kärleksuddens badplats tog många Norrtäljebor sitt första dopp under tisdagen.

Annons

Solen skiner från en klarblå himmel. Vid Kärleksuddens badplats hörs tjutet från ett barn som kastar sig i vattnet. Plasket blandas med musiken från en högtalare som ett gäng ungdomar tagit med.

I en varsin solstol sitter Åke och Margareta Nordin och blickar ut över stranden. De har åkt från Uppsala för att njuta av värmen.

-Det är just därför vi är i Norrtälje. Vi tittade på väderprognosen och bestämde vart vi skulle. Vi skulle ha åkt till Västkusten, men det blev tvärtom, berättar Åke Nordin.

Husbilen har de ställt på parkeringen en bit bort och de räknar med att stanna till helgen. Både vädret och vattentemperaturen får betyget väl godkänt.

-I morse var det 18 grader i vattnet, men nu börjar det bli riktigt skönt, säger Åke.

De är inte ensamma om att uppskatta värmeböljan. Stranden är full av soldyrkande Norrtäljebor.

Glassförsäljaren Felix Helmér, som jobbar i kiosken, är nöjd.

-Försäljningen går bra. Det är nu det börjar dra igång. Det är rätt kul, det är lite väl varmt härinne bara, säger han.

Den höga temperaturen fick också många av strandbesökarna att våga sig på årets första dopp. Uppsalaborna premiärbadade dock redan 20 maj.

-Det var ovanligt sent i år. Det går någon gräns där vid 4-8 grader. Men älskar man att bada så gör man det ändå, säger Åke Nordin.

Badkruka eller inte, alla som gillar värme har anledning att glädjas. Det soliga vädret kommer att hålla i sig åtminstone till på söndag förmiddag enligt prognosföretaget Foreca.