Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en hund dödad av varg i Riala

Under onsdagen dödades en liten sällskapshund i trakterna kring Riala. Det meddelade länstyrelsen i Stockholms län under onsdagskvällen. Det är den andra sällskapshunden som under kort tid dödats i området.

Under onsdagsförmiddagen larmades länsstyrelsen i Stockholms län om att en liten sällskapshund försvunnit och att den eventuellt blir riven av vad man misstänkte vara en varg.

– När vi fick information om det åkte vår personal dit och spårade en längre sträcka med hjälp av spårhundar, säger Emelie Nyman länsstyrelsens presskommunikatör.

Hundarna markerade för rovdjur och viltspårarna kunde snart konstatera att hunden var död - och att den blivit dödad av varg.

Emelie Nyman kan i nuläget inte närmare precisera exakt var i Riala som hundattacken ägt rum.

– Det har konstaterats att en hund är död och att den dödats av varg i trakterna kring Riala, säger hon.

Om detta är den norska varg som Norrteljetidning.se berättade om under tisdagen ska ännu så länge vara osagt, enligt henne.

– Men det är den enda varg som man konstaterat rört sig i området, säger Emelie Nyman.

Den norska vargens dna har analyserats genom spillningen.

– Det är en ung varghanne, drygt ett år gammal, som kommer från Slättås-reviret utanför Trysil i Norge. Och han har en syster som uppehåller sig i Södertörn, sa Arne Söderberg vilt- och rovdjurshandläggare på länsstyrelsen till Norrtelje tidning i veckan.

Under sommaren har det kommit många rapporter om vargobservationer runt Riala och för en dryg vecka sedan samlades alltså vargspillning in i Riala-trakten och skickades vidare för dna-analys.

Onsdagens dödsfall innebär att det är den andra sällskapshunden i området som blivit blev tagen av en varg den senaste tiden.

Läs även: hund dödad av varg