Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anmäls för smutsvatten i Norrtäljeviken

Länsstyrelsen anmäler Norrtälje kommun för misstanke om brott mot miljöbalken.

Enligt ett beslut från Miljöprövningsdelegationen i december 2010 skulle Norrtälje kommun installerat filter i dagvattenbrunnar i hamnen. Det har inte gjorts och därför anmäler länsstyrelsen Norrtälje kommun för misstanke om brott mot miljöbalken. Ärendet ska hanteras av riksenheten för miljö- och arbetsmål.

Syftet med att installera filter är att begränsa utsläpp av föroreningar i Norrtäljeviken. Eftersom det inte installerats har utsläppen sannolikt varit större än det annars skulle ha varit, menar länsstyrelsen. Enligt Vatteninformationssystem Sverige har Norrtäljeviken måttlig ekologisk status och når inte upp till god kemisk status.

Norrtälje kommun har tidigare angett att anledningen till att filter inte installerats är att kommunen velat vänta på att länsstyrelsen skulle godkänna förslaget till egenkontrollprogrammet först.