Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anhållen man släpps på fri fot – inte längre misstänkt för mordförsök

Den man som under helgen greps och anhölls misstänkt för mordförsök och misshandel i Rånäs har släppts på fri fot. Han är inte längre misstänkt för mordförsök men däremot fortfarande för misshandel.

Exakt vad som läggs mannen till last är lite oklart, men enligt tidigare uppgifter från polisen ska han ha försökt dränka en kvinna i en sjö i samband med ett större bråk i Rånäs natten mot lördag. Mannen greps och anhölls nästföljande eftermiddag misstänkt för mordförsök och misshandel, men vid lunchtid på måndagen hävdes anhållandet.

Kammaråklagare Vida Paridad vid Norrorts åklagarkammare har också rubricerat om misstankarna till endast misshandel och inte mordförsök.

– Vi har hört en del vittnen och jag har läst alla handlingar. Av de uppgifter som framkommit bedömer jag att det inte var ett mordförsök. Kollusionsrisken (fara för att en misstänkt ska förstöra brottsutredningen, reds anm) var inte heller aktuell längre så det fanns inte längre skäl att anhålla honom, säger Vida Paridad till NT.

Vad är det som har framkommit som får dig att göra denna bedömning?

– Det tänker jag inte gå in på, det är fortfarande förundersökning, säger Vida Paridad.