Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andreas Bellander tillbaka med besked

Tvåmålsskytt. Och seger. I första matchen från start på ungefär en månad. Inte undra på att BKV Norrtäljes Andreas Bellander var glad efter bortavinsten mot Skiljebo.– Jäkligt skönt, jag har saknat att spela, säger Bellander.

Andreas Bellander hade en stark inledning på årets säsong. BKV Norrtäljes lagkapten gjorde tre mål på de inledande fem matcherna och var ett ständigt orosmoment för motståndarnas backlinje.

Men i sjätte omgången den 11 maj borta mot Sollentuna var olyckan framme.

Bellander skadade baksidan av ena låret och klev av efter en halvtimmes spel. Mot Spårvägen förra helgen var han tillbaka på bänken efter att ha missat tre matcher och i går borta mot Skiljebo fick han chansen från start.

Väl tillbaka på planen behövde han bara 33 minuter för att göra två mål.

Först drev han in från vänsterkanten i den 17:e minuten och sköt 2–0 till BKV Norrtälje.

16 minuter senare chippade han snyggt in 3–0 efter att ha väggspelat sig fri med Kim Askebris.

– Två snygga mål, det kändes jäkligt kul att vara tillbaka. Jag var väldigt spelsugen, säger Bellander.

– Jätteviktigt för mig att få sätta dit två bollar. Jag ska och vill göra mål, så det är skönt för ens självförtroende att få göra två.

Bellander byttes sedan ut efter dryga timmens spel.

– Konditionen är inte på topp, jag är inte redo för 90 minuter än. Men låret kändes bra, säger Bellander som fick beröm av tränare Peter Hautalahti efter matchen.

– Han är en klasspelare och gjorde jättemånga bra saker mot Skiljebo. Det var lika bra att plocka ut honom efter en timme så vi inte sliter så mycket på honom.

BKV fick som sagt en smakstart på matchen mot Skiljebo med 3–0 efter 33 minuter. Dessutom fick Skiljebo en spelare utvisad strax innan 3–0-målet. Andreas Lindström nickade in det första målet i den elfte minuten efter ett inlägg av Adam Zlotnik.

– Det inte varje dag man leder med 3–0 efter så kort tid. Vi hade kvalitet i vårt spel och det som bäddade för våra offensiva attacker var vår fantastiska försvarsinsats, säger Hautalahti.

– Vi visste att Skiljebo med sitt 4–3–3–spel skulle anfalla med många spelare och att vi skulle få mycket ytor längs kanterna. Därför valde vi offensiva yttermittfältare (Andreas Lindström och Adam Zlotnik) och vi fick en bra utdelning på de valen.

Segern innebär att BKV Norrtälje hänger på i toppen av division 2 norra Svealand. Laget är trea i en jämn övre tabellhalva, sex poäng efter serieledaren Akropolis.

– Vi har gjort det jättebra så här långt som nykomling, sedan får vi se hur långt det räcker. Men samtidigt är det i toppen vi vill vara, säger Andreas Bellander.

Härnäst för honom och BKV väntar Borlängelaget Kvarnsveden hemma på IP nu på lördag.

Division 2 herr

Skiljebo-BKV Norrtälje 0-3 (0-3)

BKV Norrtäljes mål: Andreas Bellander, Andreas Lindström.

BKV Norrtäljes startelva (från vänster): Anton Hermansson – Fredrik Wessberg, Sebastian Bellander, Henrik Holmström, Aubrey Perry – Andreas Lindström (ut 77’), Emil Skogh (ut 82’), Oscar Kiianlinna, Adam Zlotnik – Kim Askebris – Andreas Bellander (ut 60’).

Ersättare: Simon Sellin, Andreas Bagger (in 60’), Olle Freiman, Herman Camitz (in 82’), Christopher Svecke (in 77’), William Mårdberg, Armend Makolli.