Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra nyförvärvet till Rimbo HK

Rimbo HK fortsätter att förstärka. I går blev mittsexan Martin Hossman klar.– Det ska bli härligt att få vara en del av Rimbo HK, ett häftigt lag med häftiga spelare, säger 21-åringen.

Hossman kommer närmast från en säsong i Alstermo som åkte ur allsvenskan i våras. Han har tidigare varit med och tagit upp RP Linköping till allsvenskan samt spelat juniorhandboll i Redbergslid.

– Det känns riktigt bra att spela i Rimbo HK kommande säsong. Klubben satsar mot elitserien och ett sådant projekt är det bara att hoppa på. Jag är hungrig och är redo att satsa.

Och det är en storväxt mittsexa som förstärker Rimbo HK. 1,94 centimeter lång och 106 kilo tung.

– Jag vill bidra med min storlek och hoppas kunna ge Rimbo en ny dimension i spelet. Jag är stor, stabil och är bra offensivt och gillar att smälla på i defensiven.

Hossman provtränade med Rimbo i juni och ansluter till laget den 4 augusti när träningen återupptas efter sommaruppehållet. Kontraktet med 21-åringen är skrivit på ett år med ett så kallat optionsår.

– En linje- och försvarsspelare som gjorde det bra under provträningen. Han är bra på att ta emot bollar och ger oss fler alternativ, säger Rimbo HK:s tränare Dick Tollbring.

Sedan tidigare är tolv spelare från fjolårstruppen klara för ytterligare en säsong i Rimbo HK. Dessutom har klubben värvat målvakten Sebastian Glemhorn från Sävehofs reservlag. Däremot har Jerry Tollbring lämnat för elitserielaget IFK Kristianstad .

Truppen

MålvakterAndreas Mattsson

Jonatan Widgren

Sebastian Glemhorn (ny Sävehofs reservlag)

UtespelareKen Tollbring

Jeff Tollbring

Jonas Andersson

Pontus Johansson

Daniel Harnebäck

Tobias Lindberg

Fredrik Johansson

Patrik Rödin

Endrit Abdullahi

Johan Lundgren

Martin Hossman (ny Alstermo)

TränareDick Tollbring

Förluster:Marcus Wesslund (Enköping)

Jerry Tollbring (IFK Kristianstad)