Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra året för Rullskidgalejet – ingår i nystartad tour

För andra året i rad kommer Roslagsbro IF och OK Roslagen nu på lördag att arrangera rullskidtävlingen Rullskidgalejet. Nytt för i år är att tävlingen även kommer ingå i den nystartade touren Snö & Tö Rullskidtour, skriver langd.se.

Annons

Förra året arrangerades Rullskidgalejet som "en rolig grej" där deltgarna bussades ut till Barnens Ö för att sedan ta sig tillbaka till Norrtälje på just rullskidor.

LÄS ÄVEN: Starkt startfält i Norrtäljes första rullskidtävling

I år är tävlingen flyttad till Drottningdal och där får åkarna välja på två olika banlängder – 43 respektive 23 kilometer.

– I nuläget har vi en bit över 100 anmälda åkare och det tycker jag får anses som bra och framförallt väldigt roligt, säger tävlingsledaren David Holmström till langd.se .

En av åkarna som är anmäld till loppet är landslagsmeriterade Simon Andersson. En nyhet för året är att tävlingen även kommer ingå i en nystartad tour – Snö & Tö Rullskidtour – tillsammans med Skoklosterrullen och Gålörullen.

– Vår målsättning var att få tävlingen seedningsgrundande – nu tar vi istället sikte mot 2018 – så jag hoppas både kvalitet och kvantitet ska falla Svenska skidförbundet och Vasaloppet i smaken, säger Holmström till langd.se.

Annons