Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra året för Rullskidgalejet – ingår i nystartad tour

För andra året i rad kommer Roslagsbro IF och OK Roslagen nu på lördag att arrangera rullskidtävlingen Rullskidgalejet. Nytt för i år är att tävlingen även kommer ingå i den nystartade touren Snö & Tö Rullskidtour, skriver langd.se.

Förra året arrangerades Rullskidgalejet som "en rolig grej" där deltgarna bussades ut till Barnens Ö för att sedan ta sig tillbaka till Norrtälje på just rullskidor.

LÄS ÄVEN: Starkt startfält i Norrtäljes första rullskidtävling

I år är tävlingen flyttad till Drottningdal och där får åkarna välja på två olika banlängder – 43 respektive 23 kilometer.

– I nuläget har vi en bit över 100 anmälda åkare och det tycker jag får anses som bra och framförallt väldigt roligt, säger tävlingsledaren David Holmström till langd.se .

En av åkarna som är anmäld till loppet är landslagsmeriterade Simon Andersson. En nyhet för året är att tävlingen även kommer ingå i en nystartad tour – Snö & Tö Rullskidtour – tillsammans med Skoklosterrullen och Gålörullen.

– Vår målsättning var att få tävlingen seedningsgrundande – nu tar vi istället sikte mot 2018 – så jag hoppas både kvalitet och kvantitet ska falla Svenska skidförbundet och Vasaloppet i smaken, säger Holmström till langd.se.