Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andersson klar för allsvensk klubb

NIK-fostrade Niklas Andersson fortsätter karriären Vita Hästen. Backen är klar för ett år i Norrköpingsklubben, som i våras tog klivet upp i allsvenskan tack vare ett mål av Spillersbodakillen Gustaf Gardell.

Annons

–Det känns jätteroligt, länge sedan det kändes så här bra. Jag får komma till en förening som är på uppgång och som tror mycket på mig, säger Andersson.

– Tanken är att jag ska ha en ledande roll och vara en stabil tvåvägsback. Men även att jag kommer i gång och producerar poäng igen.

28-åringen lade i fjol av med hockeyn på grund av motivationsbrist men fick glöden tillbaka och avslutade säsongen i Almtuna . Vita Hästen blir hans sjätte allsvenska klubb efter Almtuna, Leksand, Asplöven, Växjö och Mora. Andersson har även spelat elitseriehockey för Djurgården och Brynäs.

– Det känns väldigt hoppfullt. Skönt att flytta till Norrköping, både socialt och geografiskt. Det ligger nära Stockholm och livet kommer fungera för familjen. Det är jätteviktigt för mig.

Gustaf Gardell kommer dock inte att fortsätta i Vita Hästen kommande säsong . Var Spillersbodakillen hamnar är ännu oklart, en möjlighet är att han upptar bandykarriären igen.