Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andersson gör comeback i Görla

Streetracing och dragracingföraren Janne Andersson från Roslagsbro gör comeback i Görla på söndag som är den näst sista streetracingtävlingen för året.

Annons

- Arrangören har ju satt upp temat luftkylt och då är det ju bara att lägga husrenoveringen åt sidan, säger hemmaföraren Janne Andersson och skrattar.

Jannes bil är en beach buggy med en mycket hårt trimmad gammal folkvagnsmotor som numer ger över 250 hhästkrafter utan någon turbo och endast med förgasare.

- Dessutom varvar motorn 8000 varv per minut så de som gillar fräcka motorljud brukar vara rätt nöjda på denna storpubliktävling. Lite publikfavorit har ju bilen varit som ofta startar med framhjulen i luften vilket publiken brukar jubla över, säger Janne Andersson.

Janne byggde bilen redan 1991 och har sedan dess vunnit en hel del både mindre o större tävlingar på banor runt om i norden.

- Eftersom jag har fokuserat på mitt hus en tid nu så har utvecklingen av bilen fått stå tillbaka lite men den är fortfarande rätt så konkurrenskraftig . Den som kommer på söndag får väl se säger Janne Andersson avslutningsvis och ler lite lurigt.