Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Eklund misshandlad på Norrtäljeanstalten

Tre personer misstänks för att ha attackerat Engla Höglunds mördare i en verkstadslokal.

Anders Eklund, 48, misshandlades på måndagen på Norrtäljeanstalten. Han fördes till Norrtälje sjukhus för omplåstring men återfördes till anstalten senare under dagen.

Polisen i Norrtälje utreder misshandeln och även Norrtäljeanstalten har startat en internutredning. Enligt Norrtäljepolisen ska Eklund ha fått lindriga skador.

– Anders blev misshandlad när han befann sig tillsammans med tre andra män i en verkstad, säger Marie Lundberg, kriminalinspektör vid Norrtäljepolisen till Norrtelje Tidning.

– Eftersom det skedde i en verkstad går det inte att utesluta att det inte användes tillhyggen, men vi måste höra Anders Eklund först, säger Marie Lundberg.

Efter att polisen har förhört Eklund ska de höra de tre misstänkta.

– Vi får se om han vill säga någonting. Det är inte alltid de gör det, säger Marie Lundberg.

Polisen ska också undersöka om misshandeln fångades av en övervakningskamera.

Anstaltschefen Torbjörn Nyberg vet inte om misshandeln fångades av övervakningskamera och hänvisar till förundersökningssekretessen i nuläget. Men han kan bekräfta att Anders Eklund blev misshandlad.

– Det finns alltid personal i lokaler där intagna vistas men verkstadslokalen är 9 000 kvadratmeter stor, säger Torbjörn Nyberg.

Anders Eklund dömdes den 6 oktober 2008 till livstids fängelse för mord och grov våldtäkt på 10-åriga Engla Höglund och 31-åriga Pernilla Hellgren. Han har erkänt morden.