Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Ekborg till Norrtälje

Anders Ekborg tröttnade på de glittriga julgalorna och hetsen och satsade på En stilla jul. Det är även namnet på hans julturné som kommer till Norrtälje den 17 december.

Annons

Fast så stilla blir den nog inte för honom själv. Anders Ekborg har ett hektiskt schema: 33 julkonserter i 23 städer på 29 dagar, från Övertorneå till Malmö och bara fyra dagar ledigt. Förra veckan hamnade han dessutom mitt i stormen Sven när han skulle ta sig till sin konsert i Malmö. På tisdag  den 17 december kommer han till Norrtälje.

En stilla jul började 2009 när Anders Ekborg gjorde sin första solojulturné ackompanjerad av endast gitarr och piano. 2011 kom albumet med samma namn, med klassiker som Nu tändas tusen juleljus, Ser du stjärnan i det blå och O helga natt.

I november i år släpptes En stilla jul live, ett uppdaterat album med delvis samma sånger, plus några till, både julsånger och andra kända låtar som är som gjorda för Anders Ekborgs tenorstämma.

Nytt på turnén är att han och de två musikerna Bengt Magnusson och Stefan Nilsson får sällskap av lokala körer. På bägge albumen påminner han även om att han är skådespelare, när han reciterar Viktor Rydbergs Tomten. Biljetter till konserten säljs på Ticnet.