Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amerikansk back klar för BKV Norrtälje

Klubben har gjort klart med 23-årige högerbacken Aubrey Perry.

BKV:s senaste nyförvärv är meriterat.

Aubrey Perry har 21 ungdoms- och juniorlandskamper för USA på meritlistan och 2012 blev han draftad som 26:e spelare av Columbus Crew i MLS-draften (amerikanska proffsligan).

I fjol spelade 23-åringen division 5-fotboll med Gimo och var med och hjälpte laget till en serieseger och avancemang till division 4.

– Aubrey har precis de fotbollsegenskaperna som vi söker. Han är en ytterback som följer med upp i anfallen och har bra kondition. Vi tror att vi kan få nytta av han defensivt, men framför allt i offensiven, säger Tobias Lindström.

– Aubrey är väldigt driven, har otroligt bra karaktär och en vinnarmentalitet. Vi tror att han kommer smälta in bra i vår grupp.

I höstas var Perry med och tränade med BKV under en vecka, vilket nu lett till ett kontrakt över sommaren.

Tanken är att han ska ansluta till BKV inom en och en halv vecka.

– Aubrey blir första amerikanen i BKV så vitt jag vet. Han ville jättegärna komma tillbaka efter träningarna i höstas, och vi har jobbat hårt för att få till en lösning, säger Lindström.

Sportchefen har även skrivit kontrakt med mittfältaren William Mårdberg och backen/mittfältaren Iko Logo.

Bägge spelarna är födda 1995 och har BKV som moderklubb men kommer närmast från Sirius respektive Vasalund ungdomslag.

– Det är två unga spelare med potential som är med och konkurrerar på lika villkor som alla andra spelare.

BKV har i nuläget 23 spelare kontrakterade, bara 1 av dem är målvakt (Anton Hermansson).

– Det är en målvakt till som ska in. Niklas Westberg från Rimbo är med och tränar med oss. Annars är vi nöjda med hur truppen ser ut även om vi tittar lite grann på nya spelare. Jag tror inte att det kommer så hända så mycket till med truppen, säger Lindström.

För tillfället är Emil Skogh, vänsterback från Hallstavik som i fjol spelade i Kongsvinger i andra högsta norska ligan, med och tränar med BKV.

– Han är med och tränar med oss. Men det är inget vi räknar med i dagsläget. Det vore en bonus i sådana fall.