Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amalias debattartikel mest läst av alla

Debattartikeln ”Vi gräver vår egen grav” på norrteljetidning.se har blivit en riktig klickmagnet. På bara några dagar har den delats över 8 900 gånger på Facebook och lästs av betydligt fler.

Annons

I torsdags förra veckan hade Norrtelje Tidning en debattartikel i både pappertidningen och på hemsidan om den svenska djurhållningen och krisen inom näringen.

Författare var Amalia Mattsson, 31 år, från Väst-Gribby gård Edebo. Någon delade artikeln på sin facebooksida. Efter det har den levt ett eget liv.

Klockan tio på torsdagen hade den delats 8 900 gånger och blivit läst av betydligt fler än så och siffrorna bara fortsätter att stiga.

– Det är en av våra mest delade artiklar genom tiderna. Jag skulle bli mycket förvånad om den inte blir den här veckans överlägset mest lästa. Matdebatten är verkligen stekhet just nu, säger Fredrik Lindh, samordnare för digitala medier på Norrtelje Tidning.

Amalia Mattsson har inte någon egen facebooksida och blir mycket glad när hon får höra vilken succé hennes artikel gjort.

– Det är verkligen roligt, för jag ville ju att folk skulle börja tänka, säger hon och berättar att innan hon skrev den hade hon läst om hur svårt grisbönderna har det.

– De kan inte ens leverera sina produkter. Marknaden kollapsar, säger hon och berättar att hon tänkte att konsumenterna kanske inte förstår.

– Så jag tänkte att jag måste vara tydlig, bara skriva hur det är, säger hon.

Läs debattartikeln själv här!