Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Almedalsveckan lockar delegation från Norrtälje

Årets stora politiska fest, Almedalsveckan i Visby, drar i gång på söndag. Norrtälje finns representerat på flera håll.

Annons

En kvartett ur kommunledningen är på plats: kommunalrådet Kjell Jansson (M), näringslivschef Dan Löfgren samt kommundirektörerna Per Nordenstam och Tommie Eriksson.

Dan Löfgren ser ett stort värde i att vara med. Veckan medför kompetensutveckling och möjligheter att knyta kontakter, enligt honom.

– Dessutom får Norrtälje visa upp sig som aktiv samhällsaktör, säger Löfgren.

Almedalsveckan har svällt till en gigantisk mötesplats för näringslivet och politiken och innehåller i år drygt 3 000 evenemang. Ett av dessa är ett vårdseminarium där Cristine Dahlbom Nygren, chef för sjukvårds- och omsorgskontoret i Norrtälje, medverkar.

Katarina Björk, rektor på Rodengymnasiet i Norrtälje, ska berätta om lyckade it-satsningar i skolan på ett annat seminarium.

Marita Bertilsson, chef för Trygg i Norrtälje kommun, är också med. Hon ska informera om hur Norrtälje blivit länets tryggaste kommun.

Kommunalrådet Kjell Jansson deltar i en debatt om bostadsbyggande. Som ordförande i Stockholm Nordost, samarbetet mellan Norrtälje och fem grankommuner, är han även värd för ett seminarium om behovet av infrastruktur i regionen. Satsningen på att förlänga Roslagsbanan till Arlanda står i fokus.