Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Allt kan inte styras från Norrtälje stad”

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Medborgarkontor i Hallstavik och utlokalisering av delar av kommunala verksamheter. Det är två frågor som Roslagens oberoende parti (ROOP) vill driva.

Hallstavik. Vid ett första informationsmöte för allmänheten i Folkets hus Hallstavik i veckan presenterade nybildade Roslagens oberoende parti (ROOP) sin handlingsplan inför höstens val.

Ett 20-tal intresserade Hallstaviksbor dök upp.

– Vi har valt att börja i Hallstavik för här tror vi att vi kan nå långt med små medel, inledde partiledarna Anders Fransson och Robert Johansson.

Hallstaviksmodellen kallar de sin plan för hur den norra regionen ska utvecklas och blomstra. Den kan också lätt omvandlas till Rimbomodellen. Eller Älmstamodellen, påpekar de.

Fast frågorna som drivs på de olika orterna ska utgå från de frågor som är aktuella där.

– Vi ska utgå ifrån vad ni vill, sade partiföreträdarna till publiken.

Några av de mest konkreta förslag som kom fram under kvällen var att flytta ut delar av den kommunala verksamheten.

– Skolornas it-support behöver till exempel inte ligga i Norrtälje.

Christer Johansson som också ingår i partiets inre krets slog fast att det behövs medborgarkontor -bemannade lokalkontor på varje ort, och större lokal närvaro.

– Allt kan inte styras från Norrtälje stad, säger han.