Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt inkluderat dyrare på resan

Hade du tänkt att spara pengar genom en allt inkluderat-resa? Glöm det - att bo på bed and breakfast blir billigare, visar en ny undersökning.

Många som väljer allt inkluderat-resor tycker att det är ett bekvämt sätt att hålla koll på utgifterna. Men det kan bli dyrare än vad många tror, enligt en ny undersökning från brittiska Post Office. Enligt den kan resenärer spara tusenlappar genom att bo på bed and breakfast och att äta på lokala restauranger. Sju av tio som bokar allt inkluderat betalar nämligen extra för en rad olika tjänster, vilket gör resan dyr. En familj på fyra personer som reser till Mallorca kan till exempel tjäna upp till 12 000 kronor genom att bo på ett bed and breakfast, enligt studien. Man räknade med att en veckas boende plus kostnaden för att äta ute, samt en vinflaska, fjorton öl och 14 läsk kostade cirka 29 470 kronor för fyra. Motsvarande kostnad på ett allt inkluderat-hotell blev 41 989 kronor. På Costa del Sol gjorde man samma jämförelse och kom fram till att familjen kunde spara cirka 9 274 kronor.

Europa dyrare

En vanlig sak som många köpte till var vinflaskor, i stället för karaffer med lokalt vin. Extrautgifter är också vanligare i Europa än på orter längre bort.

"Vår undersökning visar att europeiska resorts inkluderar mycket mindre i sina paket, så det är viktigt för resenärer att göra en budget och att ta reda på hur många måltider och extrautgifter som tillkommer", skriver Andrew Brown på företaget, enligt The Telegraph.