Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allsvenskan nästa för Rimbo HK

Åker ur elitserien efter förlust mot Lugi

Rimbo har två poäng och 77 mål att ta in på Önnered inför sista omgången i elitserien och uttåget är därmed i praktiken klart.

Matchen mot Lugi var Rimbos sista chans på en kvalplats och i paus såg det mycket lovande ut då laget ledde med 18-17.

– Andreas Mattsson i målet fick ta i en del bollar och vi kunde vända spelet så snabbt som vi vill. Då är vi starka, säger Dick Tollbring.

– Vi gjorde en bra match, men vi räckte inte till, säger Adam Jernberg.

Jernberg blev Rimbos siste målskytt på bortaplan den här gången och han kommer att sakna vanan att uppträda på landets finaste handbollsscener.

- Det har varit sjukt kul att spela i elitserien. Det låter nere på planen när det är fyra tusen på läktarna i Kristianstad, kan jag säga. Spelar vi på topp kan vi spela mot de här lagen men det har saknats lite.

Adam Jernberg är inne på att Rimbo, trots att säsongen mest bjudit på förluster, kommer att gå stärkta ur sitt elitserieäventyr.

- Vi har lärt oss mycket, det här är en helt annan nivå jämfört med allsvenskan. Vi är absolut ett bättre lag i dag än vad vi var för ett år sedan.

Rimbo har ett ungt lag och det kan självklart vara så att etablerade klubbar upptäckt guldkorn som de gärna skulle vilja se i sitt eget lag.

- Det finns säkert intresse. Killarna är unga och har potential, säger Dick Tollbring.

Det har såklart varit en mycket speciell upplevelse för Tollbring att ha coachat många av de killar han tränat sedan de var unga i elitserien.

- Det är fantastiskt att det har gått så bra, det här är första gången jag åker ur en serie.

- Vi har många unga killar och elitserien är en jämn serie. Det är stor skillnad nivåmässigt och vi visste om att det skulle bli tufft med en liten trupp. Men det var de här killarna som spelade upp oss för ett år sedan.

Snart ska riktlinjerna inför det tänkta återtåget dras upp.

– Vi har spelarmöte på fredag.

Dick Tollbring ser förstås gärna, förutom att de nuvarande spelarna stannar kvar, att truppen förstärks.

- Vi behöver förstärka på målvaktssidan. Sedan vill jag gärna ha in en storväxt linjespelare, det skulle passa oss bra när vi kommer med fart på kanterna. Och så någon skytt också.

En match, hemma mot H 43, återstår innan Rimbo kan summera klubbens första historiska elitseriesäsong. Sedan väntar den sommarträning som ska lägga grunden för en snar comeback i finrummet.

- Vi kommer att satsa på det, avslutar Dick Tollbring.

Elitserien herr

Lugi - Rimbo 40-35 (17-18)

Rimbos mål: Endrit Abdullahi 9, Johan Lundgren 7, Ken Tollbring 6, Adam Jernberg 6, Jerry Tollbring 4, Patrik Rödin 2, Jonas Andersson.