Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NT startar veterinärspalt: "Jätteroligt att få svara på läsarnas frågor"

Norrtälje kommun är Stockholms läns mest hundtäta kommun, här finns det totalt 8043 hundar. Här finns också massor av hästägare, närmare bestämt 9 440 i hela länet, enligt statistik från Jordbruksverket. Därför startar NT från och med idag en satsning med en veterinärspalt, där du som läsare kan ställa egna frågor till veterinärerna och få svar.

Annons

Veterinärerna på djurkliniken Norrtälje; Buba Badjie, Karin Vesterlund, Barbara Köchli och Anna Gyllenhammar. De tre senare kommer att svara på läsarnas frågor.

Varannan vecka kommer NT från och med idag att starta en veterinärspalt där veterinärer vid Djurkliniken i Norrtälje svarar på era frågor.

Varför startar NT en veterinärspalt?

- Vi vet att det finns ett stort intresse för frågor som rör djur. Och därför vill vi testa den här formen. Vi ger läsarna en chans att ställa frågor om sina husdjur. Det blir ett fråga doktorn fast för djur, vi vill erbjuda läsarna denna service, säger Daniel Nordström, chefredaktör på Norrtelje Tidning.

- De är erkänt skickliga veterinärer som kan ge läsarna bra svar på frågorna.

För pluskunder och prenumeranter [+]: I veckans Veterinärspalten: "Är min hund halt?", "Vad ska jag ge för mat till min kanin?"

Veterinärerna som kommer svara på läsarnas frågor är Karin Westerlund, Barbara Köchli och Anna Gyllenhammar.

– Barbara är vår expert på exotiska djur som till exempel fåglar, reptiler, sköldpaddor och marsvin. Karin har tidigare jobbat som distriksveterinär och hon är duktig på frågor om hudåkommer. Själv har jag tidigare jobbat på djursjukhus och sysslat en del med ortopedi så tillsammans har vi ett väldigt brett intresseområde, säger Anna Gyllenhammar som säger att man inte kommer ducka för någon fråga.

– Är det något vi inte kan svara på får vi hänvisa till någon specialist, men jag tror att vi kommer kunna svara på de allra flesta frågorna själva.

Vilken är den vanligaste frågan ni får när det gäller husdjur?

– Det är mycket foderfrågor och frågor som rör djurets vikt eller om det kan tänkas ha ont, säger Anna Gyllenhammar som ser fram emot att besvara läsarnas frågor.

– Det ska bli jätteroligt. Vi hoppas verkligen vi får många frågor av olika slag.

Så skickar du in en fråga:

Mejla din fråga till [email protected]

Märk ämnesraden med veterinärspalt.

I texten skriver du därefter din fråga.

Veterinär veterinärerna djurkliniken Norrtälje - veterinär Anna Gyllenhammar

LÄS OCKSÅ: Norrtälje är hundtätast i länet – Så många hundar finns i kommunen

Mer läsning

Annons