Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla nyktra vid 300 blåsningar

Den här veckan gör polisen extrasatsning mot rattfylla.

Annons

Trafikkontroller hölls på tisdagen på väg 77 i höjd med Finsta och på väg 76 i höjd med Nånö. Det är i led med denna veckas nationella – och europeiska, kontrollinsats mot alkohol och droger i trafiken.

Sammanlagt fick 300 förare blåsa. Ingen rattfyllerist påträffades, men 15 personer rapporterades för hastighetsöverträdelser och fem för övriga trafikbrott under dagen.

Under veckan kommer extra många nykterhetskontroller att genomföras på vägarna i Roslagen.

– Vi vet att många just den här veckan är ute och firar med arbetskamraterna eller familjen. Det är julfester, glöggmingel och afterworks som ofta involverar alkohol. Vi vill därför råda människor att planera sitt drickande och lämna bilnycklarna hemma. Även dagen efter festen ska man inte sätta sig bakom ratten. Det räcker med att du är lite trött så påverkas körförmågan, säger Anders Arvidsson, kommissarie på Rikspolisstyrelsen i ett pressmeddelande.