Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla förskolor är unika

Vi på Blåklinten har följt debatten kring förskolorna Vega, Vigelsjö gård och Blåklinten som pågått den senaste tiden både i lokala medier och sociala medier, som Facebook. Vi har även varit delaktiga vid möten mellan politiker och vårdnadshavare.

Vi upplever att tre unika förskolor ställs mot varandra där varje enskild förskola med dess vårdnadshavare framhäver sin egen förträfflighet och vikten av att vara just den förskola som ska få finnas kvar i nuvarande form.

Vi på Blåklinten har en lång tradition och har funnits i vår kommun sedan 1975. Liksom Vega och alla andra förskolor i vår kommun är vi unika. Varje förskola har sin egen profil och sina områden där man har både styrkor och utvecklingsområden.

Just på Blåklinten är vår styrka bland annat sedan många år vår kunskap och erfarenhet av att ta emot familjer från olika kulturer, nyanlända inkluderat. Vi har även anställda pedagoger som gör att vi kan erbjuda familjer att kommunicera på många olika språk, något som är mycket värdefullt för många av våra vårdnadshavare och unikt för just oss.

Utifrån det anser vi att det är av stor vikt att just Blåklinten får fortsätta att finnas och driva det unika arbete vi dagligen driver.

Vi vet att många av de vårdnadshavare som har sina barn på Blåklinten är mycket nöjda med den utbildning de erbjuds hos oss. Vi vet också att stor del av våra vårdnadshavare av olika anledningar inte har möjlighet att delta i den debatt som pågått på senaste tid.

Vi vill understryka att man behöver ta hänsyn till att de vårdnadshavare som inte gör sina röster hörda ska ha lika stort värde när beslut tas i denna fråga.

Blåklintens framtid har varit osäker under flera år och vi hoppas på att få finnas kvar med vår unika och värdefulla profil.

Lena Petersson, legitimerad förskollärare och arbetslagsledare Blåklintens förskola

Anna Forsberg, legitimerad förskollärare och arbetslagsledare Blåklintens förskola

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel