Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Algblomning vid Väddökusten

24 grader i vattnet. Men eftersom algblomningen satt igång blev det inget bad för systrarna Saga och Engla Lundell på deras favoritbadplats i Bylehamn på Väddö.

När Cathrine Jehrlander och hennes barnbarn skulle bada på torsdagen möttes de av en oönskad blomstertid. Vid badplatsen i Bylehamn på Väddö hade algerna börjat blomma.

– Det var lite sörjigt på förmiddagen sedan växte det bara på så vi gick upp till huset igen efter två timmar, säger Cathrine Jehrlander och fortsätter:

– Vinden är svag men det driver in och man vill ju inte riskera att bli sjuk genom att bada.

Hennes barnbarn Saga Lundell, 9 år och Engla Lundell, 7 år, blev väldigt besvikna eftersom bada är det enda de vill göra just nu.

– Det är tråkigt att inte kunna bada när det är så varmt, säger Saga Lundell när NT besöker badplatsen.

Engla Lundell kontstaterar att det är 24 grader i vattnet efter att ha inspekterat termometern.

Om algerna vid badplatsen är farliga eller inte är svårt att säga men Cathrine Jehrlander tycker som sagt inte att det är värt risken. Hon är samtidigt förvånad över att det inte finns tillräcklig information om algblomningens faror.

Enligt SMHI ska man se till att inte svälja vattnet vid algblomning och att det alltid finns risk att drabbas av hudirritationer. Det är därför viktigt att duscha efter bad.

Enligt TT har algblomning setts söder om Blidö.

Vet du mer? Har du bilder? Mejla till [email protected] eller ring 0176-795 74.