Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldreomsorgen behöver de utlandsfödda

Tre sverigedemokrater tar i en debattartikel i Norrtelje Tidning upp ett viktigt problem, nämligen att det finns språkproblem hos en del personal i äldreomsorgen. Det här är något som skall åtgärdas och här har till exempel vårdbolagen, kommunen, komvux, regeringen och arbetsförmedlingen med flera en angelägen uppgift.

Sverigedemokraterna är dock på sedvanligt sätt enögda, när de enbart ser problemen med invandrare från ett annat språkområde. Sanningen är ju att utan den utlandsfödda personalen skulle vår äldreomsorg haverera totalt. Enligt uppgift är i dag 25 procent av personalen i äldreomsorgen utlandsfödd, vilket förstås visar på hur viktigt det kan vara med språkundervisningen, men också visar vilken tillgång de utlandsfödda är. Vi kommer med all sannolikhet att behöva ännu fler i äldreomsorgen när allt fler kvinnor (92 procent av all personal i äldreomsorgen är kvinnor) med svenska som modersmål går i ålderspension, får utmattningssyndrom och kronisk värk eller slutar för att det är för tungt och för litet betalt.

Arbetsmiljöverket har i en rapport nyligen visat att nio av tio arbetsgivare i äldreomsorgen fått anmärkningar beträffande arbetsmiljön. Det här är resultatet av besparingar, personalbrist och ökad stress och tyngre arbetsuppgifter. Hemtjänstens personal servade på 1980-talet i snitt fyra vårdtagare per dag. 2015 servade var och en tolv vårdtagare per dag och ännu fler på natten. Detta har skett samtidigt som vårdtagarna blivit allt mer handikappade.

En allt striktare ekonomisk detaljstyrning har minskat personalens möjligheter att påverka sitt arbete. Det är det som är den riktigt stora anledningen till krisen i äldreomsorgen. Den handlar inte alls om att äldreomsorg skulle vara ett integrationsprojekt.

Den stora utmaningen framöver är att kunna rekrytera personal och behålla personal genom bättre arbetsmiljö och större möjligheter att påverka arbetet samt vettig ersättning till arbetsgivarna, bättre lön för de som arbetar där, adekvat vidareutbildning till alla och att erbjuda möjligheter till basutbildning till alla som saknar det.

En annan utmaning är att de som inte har svenska som modersmål ska få uppskattning för sitt arbete, och att vi underlättar arbetet för dem genom bra introduktion och språkundervisning.

Bengt Annebäck (MP), Grön Senior

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel