Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre par odlade knark i fritidshuset

Hallstavikspolisen hittade 17 krukor med cannabis under oanmält besök.

Efter ett tips om postleveranser med cannabisfrön, gjorde Hallstavikspolisen i höstas ett oanmält besök i ett fritidshus utanför centralorten. Polisens husrannsakan gav snabb utdelning. I en skål på köksbordet låg misstänkt marijuana och i frysen hittades två så kallade ”redline påsar” med samma drog.

I ett förråd bakom huset hittades även en mindre odling i form av 17 krukor med cannabis sativa. Totalt hittades 34 gram narkotika.

Huset disponerades av ett par i 60-årsåldern, som till vardags är hemmahörande på en exklusiv adress i Stockholm. De har nu dömts till totalt 10 000 kronor i böter för narkotikabrott. Båda har erkänt att de odlade för eget bruk och att de har rökt marijuana till och från sedan 1970-talet.

Mannen menade att han rökte för att lindra sina sömnproblem medan kvinnan sade sig använda drogen mot sina klimakteriebesvär.