Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre man fastklämd under ett träd

UPPDATERAD Sedan i måndags har en saknad äldre man varit fastklämd under en trädrot, en kilometer söder om Finsta. Han hittades på lördagen och är allvarligt skadad. 

Larmet kom klockan 10.50 på lördagen till räddningstjänsten från mannens grannar. De hade hittat mannen, född på 30-talet, fastklämd vid en rotvälta.

Grannar var oroligaDet var i måndags mannen for ut med sin fyrhjuling till skogen. Grannarna blev oroliga eftersom de inte sett mannen sedan dess.   

- Grannarna gav sig ut på lördagsmorgonen för att leta efter honom och hittade honom fastklämd vid en rotvälta, säger Magnus Borg, styrkeledare på Räddningstjänsten i Rimbo.

Varit fast sedan i måndagsMannen var vid medvetande, men kraftigt uttorkad. Han berättade för räddningstjänsten och ambulanspersonal att han hade försökt såga av en stock i måndags. 

- Han var ute för att ta hand om en rotvälta där ett träd blåst omkull och hade kapat av trädet. Troligen har rotvältaren slagit tillbaka och på något konstigt sätt fastnade hans fot under rötterna, säger Magnus Borg. 

Räddningstjänsten fick hjälpa ambulanspersonalen med att få loss mannens fot.

- Vi fick såga av trädroten i flera delar innan vi fick loss honom. Mannes högra fot var av och helt snedvriden. Jag vet inte hur allvarligt det är med mannen. Men en äldre man som legat i skogen sedan i måndags utan vatten eller mat är inte bra, säger Magnus Borg.

Tillståndet är allvarligtMannen fördes till Karolinska sjukhus med ambulanshelikopter. Enligt Karolinska universitetssjukhus presstjänst är mannen allvarligt skadad.