Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akuten i Norrtälje bäst enligt patienter

Enligt en nationell patientenkät för 2013 är Norrtälje sjukhus akutmottagning klart över genomsnittet för både länet och riket.

Annons

Det är tredje året i rad som Norrtälje utmärker sig positivt i undersökningen. Förra året fick 81 procent av patienterna hjälp på akuten i Norrtälje inom fyra timmar, jämfört med 68 procent i länet. Åtta områden har mätts och Norrtälje ligger över genomsnitten på alla. Områdena är bemötande, delaktighet, information, tillgänglighet, förtroende, upplevd nytta, helhetsintryck och rekommendera.

En av framgångsfaktorerna är att personalgruppen är sammansvetsad och har roligt på jobbet, uppger akutchefen Marianne Segevall i ett pressmeddelande. Akuten i Norrtälje har fått fina patientomdömen förr, men 2013 har man förbättrat sig på sju av åtta områden och ligger kvar på samma nivå på det åttonde, jämfört med 2011.