Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagare yrkar på långt straff för knivman

Fängelse i minst fyra och max sex år. Det är vad åklagaren yrkar för knivdådet på Stora torget i våras. Allt ska ha börjat med en sportrelaterad kränkning.

Kammaråklagare Rickard Wahlqvist yrkar på att den 37-årige man som knivhögg två män vid ett bråk på Stora torget den 17 maj , döms för försök till dråp alternativt för synnerligen grov misshandel. Bråket ska ha blossat upp sedan ett par personer i en bil skrek AIK:are till 37-åringen på torget.

Han ska då ha svarat med att visat en ”fuck you-gest” varpå bilen tvärnitade och ett par personer klev ut för att diskutera saken.

Under det tumultartade bråket som följde drog 37-åringen kniv och högg flera gånger mot två män. Ett djupt hugg träffade en av männen mellan nyckelbenet och armhålan. Även en kvinna utsattes för våld genom att knuffas omkull så hon bröt ett finger.

När rättegången avhandlades i tingsrätten nekade den 37-årige mannen som suttit häktad sedan .

– Han medger visst våld men påstår att han har varit attackerad och därför agerat i nödvärn för att freda sig själv, säger kammaråklagare Rickard Wahlqvist som yrkar på att mannen döms till fängelse.

– Jag yrkar i första hand på att mannen ska dömas för försök till dråp med ett straffvärde på fem till sex års fängelse. Om tingsrätten bedömer brottet som synnerligen grov misshandel eller misshandel bör straffet bli något lägre, fyra års fängelse.

Efter rättegången släpptes 37-åringen på fri fot och kunde åka hem till sin bostad strax söder om Stockholm. Dom väntas den 2 juli.