Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ahlgren-Bloom petad i Damkronornas OS-trupp

Förbundskaptenen: "Det känns fruktansvärt att välja bort en sådan spelare som Gizela".

Annons

Under tisdagen presenterades Damkronornas preliminära trupp till OS. Tre målvakter, sju backar och elva forwards får chansen att representera Sverige i Sotji under februari månad.

AIK-spelaren Gizela Ahlgren-Bloom från Bergshamra var inte en av de uttagna spelarna utan är uttagen som första forwardsreserv på hemmaplan. Något hon även var vid OS i Vancouver 2010. Ahlgren-Bloom kommer dock att medverka vid Damkronornas OS-läger i Norrtälje den 26-30 januari.

- Jag har försökt göra precis allt men ändå räckte det inte. Och känslan av totalt misslyckande går inte att ta miste på, skriver Gizela Ahlgren-Bloom på sin blogg på norrteljetidning.se.

Förbundskapten Niclas Högberg:

- Hon kommer vara med oss i Norrtälje ifall något händer någon annan spelare. Det känns fruktansvärt att välja bort en sådan spelare som Gizela, det skär i hjärtat.

- Men det är tuff konkurrens och vi har haft ett race om positionerna. En av anledningarna till att hon är på fel sida av gränsen är att jag väljer att ta ut elva forwards och sju backar i stället för tolv forwards och sex backar. Jag får inte ta ut fler spelare än så.

28-åriga Ahlgren-Bloom har gjort ett 70-tal landskamper men har den senaste tiden varit petad i Damkronorna. Hon spelade dock Damkronornas senaste turnering i Tyskland men var även då först uttagen som reserv.

- Förhoppningen var att Gizela skulle gå hela vägen i år. Men hon har inte gjort en lika bra säsong som i fjol, hon har inte fått spelet att stämma, säger Niclas Högberg.

Damkronorna kan ändra sin trupp fram till två timmar innan OS-premiären mot Japan den 9 februari. Även Elin Holmlöv, tidigare Rimbo Hockey, petades.