Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agera mot dem som hotar bönder

Annons

Vi inom LRF:s kommungrupp vill uttrycka vår uppskattning och vårt stöd för Anette och Jakob på Billinge gård för det stora arbete de lägger ner på att sprida kunskap om vad svensk livsmedelsproduktion innebär genom sociala medier, insändare och medverkan i debatter i tv och radio. Det har stor betydelse för oss alla som verkar i branschen och för alla som även i framtiden vill kunna äta bra mat från Sveriges bönder.

Anmäl text- och faktafel

Vi står enade mot den huliganverksamhet som djurrättsaktivister utsätter Billinge gård och andra lantbrukare för, genom trakasserier och hot på sociala medier, via telefonsamtal och i deras hem. Lantbrukares familjer, inklusive barn och deras anställda, drabbas av hat och hot och det sker intrång på gårdar och inbrott i stall och ladugårdar.

Företagare som förser samhället med mat och bedriver fullt lagliga verksamheter ska inte behöva utstå brottsliga handlingar. Rättsväsendet och politikerna måste agera!

Politikerna i riksdag och regering måste ta ett tydligt avstånd mot den här organiserade brottsligheten och se hoten som det demokratiproblem det är. Maskeringsförbud måste införas, det ska inte vara möjligt att begå brott och slippa straff för att man är maskerad.

Vi är stolta över det svenska lantbruket och vi är många som stöttar dem som varje dag jobbar med att vi alla ska få mat på bordet från en produktion som jobbar under världens strängaste djurskyddslagar.

Bertram Schmiterlöw, ordförande LRF:s kommungrupp i Norrtälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons