Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

83-åring utsattes för grov stöld i centrala Rimbo – polisen misstänker två män

Lördagen den 21 januari ska en 83-årig man ha blivit bestulen på sin plånbok någonstans mellan konsum och sparbanken i Rimbo. Enligt polisen finns två misstänkta gärningsmän som man nu försöker identifiera.

Den 83 år gamla mannen, som är nyinflyttad i Rimbo, berättar att han hade varit på Coop Konsum och hämtat ut en Keno-vinst när händelsen inträffade lördagskvällen den 21 januari.

– När jag kom ut hoppade en man på mig, viftade med en karta och frågade om vägen. Sen märkte jag att han hade tagit min plånbok. När jag kom hem hade jag en stor reva på jackan så jag tror också han repade mig med en kniv eller liknande, säger den 83-årige mannen.

LÄS MER [+]: Arne, 88, satte stopp för "barnbarnsligan" – hör samtalet med misstänkte bedragaren

Han tillägger att det förutom Keno-vinsten fanns ytterligare 4 000 kronor samt id-kort och bankkort i plånboken. Skärrad efter händelsen fick han hjälp av en kvinna på platsen att polisanmäla det som hade hänt och spärra bankkortet, men 25 minuter senare när kortet hade spärrats hade redan 2000 kronor dragits från mannens konto.

Totalt rör det sig alltså om en stöld på 13 000 kronor – pengar som mannen planerade att köpa möbler till sitt nya hus för.

– Just nu sover jag på golvet eftersom jag inte har råd att köpa möblerna, säger han.

Enligt Mikael Södergren på Norrtäljepolisen är brottet rubricerat som grov stöld.

– Polis var på plats strax efter händelsen, stölden ska ha skett någonstans mellan Konsum och Sparbanken i Rimbo, säger Mikael Södergren.

I dagsläget finns två misstänkta gärningsmän.

LÄS MER: Bedragare lurar äldre på pengar i Rimbo

– I polisanmälan står det om en gärningsman, men vi tror att det är två och håller på att identifiera vilka det är just nu. Det finns misstankar om att de har begått liknande brott tidigare. Dessa typer av fula brott mot äldre är tyvärr inte helt ovanligt.

Borde man vara extra vaksam vid Konsum i Rimbo?

– Nej, men däremot bör man generellt vara mer försiktig i områden där det rör sig mer folk. Till exempel att ha en extra koll på plånboken eller inte ha handväskan öppen i kundvagnen när man handlar, säger Mikael Södergren.