Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

71-åring åtalas för flera brott

Efter en händelse på Norrtälje sjukhus i höstas står en 71-årig man åtalad, bland annat för ha hotat en väktare och slagit en polis i ansiktet. 

Det var i november förra året som mannen ska ha befunnit sig inne på sjukhuset och varit mycket berusad. Han började med att hota en väktare. Hotet ska ha bestått i att mannen skulle slå väktaren och skicka Södertäljemaffian på honom.

Polis kallades till platsen och bestämde att mannen skulle omhändertas för fylleri. Mannen ville inte sätta sig i polisbilen utan stretade emot, slog en polisman två gånger med knytnäven i ansiktet och försökte bita en poliskvinna i halsen. Henne ska han också ha hotat att skicka Södertäljemaffian på.

Nu har åklagare väckt åtal mot den 71-årige mannen gällande våldsamt motstånd, hot-, våld- och försök till våld mot tjänsteman. Mannen står dessutom åtalad för en förseelse från i början av maj i år då han ska ha sagt till en man att han ska slå ihjäl honom.