Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

600 stulna däck hittade

Totalt togs sex misstänkta däcktjuvar in för förhör under lördagen. En privatperson förföljde dem. Han hade sett hur några lastade däck från en ödelada.

Annons

Klockan 04.35 på lördagsmorgonen greps en person med cirka 200 däck i lasten. Mannen färdades i en mindre lastbil med baltiska skyltar. Den stoppades på E 18 vid Ledinge trafikplats. Polisen hade fått tips via privatpersoner som sett hur några personer lastade in däck från en ödelada mellan Finsta och Rimbo. De ringde polisen och följde sedan efter bilen som de hade under uppsikt tills polisen hunnit fram.

I bilen fanns en ensam person. Han greps och anhölls senare misstänkt för stöld alternativt häleri. Polisen beslutade därefter att hålla ladan under uppsikt. Totalt fanns det 374 däck kvar i den. Alltså totalt hade det funnits runt 600 med de cirka 200 som fanns i den stoppade lastbilen. Alla däcken misstänks vara stulna.

Det dröjde inte många timmar innan två personer anlände.

– De kom knallande efter vägen, säger stationsbefälet Susanne Abrahamsson.

De två fick identifiera sig och blev sedan hämtade för förhör.

– Efter förhöret blev även de anhållna av åklagare, säger Abrahamsson.

Därmed satt tre personer anhållna misstänkta för stöld, alternativt häleri. Därefter började polisen med ledning av yttre befäl Markus Mattsson att beslagta alla däcken.

Vid tre-tiden på eftermiddagen var det dags för nästa besök på platsen. Den här gången var det en mindre skåpbil, även den med baltiska registreringsskyltar, som dök upp.

– Det kom tre personer i bilen som förberedde att köra in här, men det lyckades de inte med eftersom vi stod i vägen för dem, säger Markus Mattsson.

Istället körde den framåt och stannade hundra meter längre neråt vägen.

Där kunde Markus Mattssons patrull stoppa dem.

Även dessa tre, som uppgav att de skulle till adressen eftersom de skulle hyra gårdens huvudbyggnad, fick identifiera sig och därefter följa med till polisstationen för förhör.

– De är inte misstänkta. Framförallt ville vi höra vilken anknytning de hade till platsen, säger lördagseftermiddagens stationsbefäl.

De tre personerna släpptes efter förhören.

Polisen efterlyser nu ägare till godset som alltså består av totalt runt 600 däck av varierande kvalité. De flesta är begagnade, några är nya, många har kritmarkeringar på sidorna.

Det gäller att spåra så många ägare som möjligt.

– Men det är inte lätt att härleda godset, påpekar stationsbefälet.

Det kan ju också, enligt honom, vara så att en del av godset, är ärligt köpt.

Den som har upplysningar eller blivit av med däck uppmanas att kontakta polisen i Norrtälje på 114 14.