Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

37 narkotikabrott under en vecka

Nästan ett kilo marijuana hittades under veckan.

Annons

Under veckan uppdagades 37 narkotikabrott i kommunen.

– Det är inte så att flödet toppat, utan det är det faktum att vi ägnat mer tid åt Norrtälje nu, säger Tomas Karlsson, vid Norrtäljepolisens narkotikaspaningsrotel.

I början av veckan satt två män i dryga 20-årsåldern anhållna för narkotikabrott efter att ha blivit påkomna med amfetamin. Sedan har narkotikabeslagen duggat tätt under hela förra veckan. Fram till fredag hade Norrtäljepolisen uppdagat 37 narkotikabrott i kommunen. Bland annat gjordes ett beslag av nästan ett kilo marijuana på ett ställe.

– Det här handlar om upptäcktsbrott och vi har helt enkelt ägnat mer tid åt det i Norrtälje under en tid och då ger det resultat, säger Tomas Karlsson vid Norrtäljepolisens narkotikaspaningsrotel.

Han hävdar dock att det inte rör sig om några extra insatser under just den här perioden.

– Nej, under hösten har vi varit på andra ställen och då ger det resultat där, säger Tomas Karlsson.

Narkotikabrotten har skett på flera platser i kommunen och om det finns någon samband mellan dem går i nuläget inte att svara på.

– Det pågår flera förundersökningar och vi får se vad de leder till.