Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

33-åring åtalad: Kidnappade sin pappa med yxvåld

I jakt på pengar ska mannen beväpnat sig med en yxa och slagit sig in till sin pappa mitt i natten.

Annons

En 33-årig man, bosatt i Norrtälje kommun, har åtalats vid Attunda tingsrätt för grova våldsbrott mot sina föräldrar. Enligt åtalet tog han sig i slutet av november in i pappans bostad genom att krossa en altandörr. Han ska sedan ha slagit sig in in i pappans sovrum med en yxa.

Pappan har senare vittnat om hur sonen höll honom fången hela natten och utsatte honom för upprepat våld, bland annat genom att slå honom i huvudet med baksidan av yxan. 33-åringen ska även ha tvingat ner pappan i bagageutrymmet på en bil när denne vägrat ta ut pengar åt sonen vid en bankomat i Åkersberga centrum.

Åklagaren anser att mannen har visat särskild råhet och hänsynslöshet genom att angripa pappan med ett livsfarligt tillhygge mitt i natten i hans egen bostad.

Enligt åtalet ska mannen vid tidigare tillfällen ha hotat att skära tungan av sin mamma och döda hennes katter.

33-åringen nekar till flera av de brott han står åtalad för. Han har suttit häktad sedan i december och har under utredningens gång genomgått en rättspsykiatrisk undersökning.

Under fredagen inleds rättegången mot sonen i Attunda tingsrätt där han står åtalad för bland annat grov misshandel, rån alternativt grov stöld, människorov, olaga hot och narkotikabrott.