Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30 timmars förskola blir verklighet

I höst kommer alla barn till föräldralediga och arbetslösa föräldrar erbjudas 30 timmars förskola i veckan.

Norrtälje kommun har länge endast erbjudit 15 timmars förskola i veckan för barn som har föräldralediga och arbetslösa föräldrar vilket är ett krav.

Socialdemokratern

a har tidigare velat införa fler timmar och fick tillsammans med C, FP, V och MP igenom fler i den skolöverenskommelse som fick majoritet i augusti förra året. Under året har barn- och utbildningsförvaltningen utrett förutsättningarna för utökad förskola. I går beslutade enhälligt ledamöterna i barn- och skolnämndens arbetsutskott att införa 30 timmars förskola.

– Vi har fått igenom det vi har velat så vi är glada för det, säger Olle Jansson (S), andre vice ordförande i nämnden.

Nämndens

nytillträdde ordförande Bino Drummond (M) tycker att beslutet är mycket bra.

– Förskolan i dag är mer av ett pedagogiskt verktyg och ligger till grund för ett livslångt lärande. Den andrabiten är att det är ett evigt pusslande för föräldrar. Är man till exempel arbetslös kan det vara svårt att hitta tid för att söka arbete eller kompetensutvecklas, säger han.

30 timmar i förskolan gäller för barn som går både i förskola och i pedagogisk barnomsorg.

Nämnden har en budget på sju miljoner kronor för genomförandet.