Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30 nya jobb när Biltema öppnar

Varuhuset Biltema öppnar i Norrtälje 2012. Etableringen vid stadens södra infart ger 30 nya jobb.

Norrtälje kommun planerar ett helt nytt område för volymhandel på Nordrona intill rondellen vid södra infarten. Biltema är det första klara namnet i satsningen som omfattar cirka 40 000 kvadratmeter butiks- och verksamhetsyta.

Enligt kommunalrådet Kjell Jansson (M) blir Biltema ett draglok för området.

– Kedjan finns inte i norra delen av länet och jag är glad över att vi lyckats få hit dem. Att få 30 nya jobb till Norrtälje är mycket värdefullt, säger han.

Ett preliminärt markanvisningsavtal har tecknats som innebär att Buffin real estate AB, det bolag som bygger och förvaltar Biltemas fastigheter, köper mark av kommunen för tio miljoner kronor.

Ändrad detaljplan

Biltema får en byggrätt på 5 000 kvadratmeter men ska till en början bygga ett varuhus på cirka 3 300 kvadratmeter, enligt Lars Härlin, mark- och exploateringschef i Norrtälje kommun.

Etableringen kräver en ändring av detaljplanen. Först när den är klubbad sätter Biltema spaden i jorden. Trolig byggstart är hösten 2011 med beräknad inflyttning året därpå, enligt parterna.

Läget intill E 18, sommargästerna och en önskan om att täcka in norra Storstockholm har lockat Biltema till Norrtälje. Närmaste egna varuhus finns i dag i Uppsala.

– Norrtälje ligger bra till marknadsmässigt, säger Krister Hanevik, etableringschef på Biltema.

Kommunens näringslivschef Dan Löfgren är också nöjd med att kedjan bygger en anläggning i Norrtälje.

– Vi får många förfrågningar från handelsföretag. Alla företag som vill etablera sig i kommunen är ett kvitto på att vi är attraktiva, säger han.

Det nya området vid södra infarten ska inte erbjuda detaljhandel och konkurrera med butikerna i stadskärnan, Flygfyren eller på Knutby torg. Inriktningen blir volymhandel, exempelvis bilar och båtar. Ford och Toyota finns bland intressenterna, erfar NT.