Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

2014 års höjdpunkter i USA

Skaldjursfestival i Hamptons och dagar av körsbärsblom i
Washington - det hör till höjdpunkterna i USA under 2014. Men även
svensk midsommar har letat sig in på den amerikanska listan.

Den svenska midsommaren är en av 2014 års höjdpunkter i USA. Turismorganisationen ABA, American Bus Association) meddelar att "Swedish Days" i staden Geneva har kvalat in på topp-100-listan över årets bästa evenemang för turister. Det är en festival med svensk midsommar som tema, och den hålls i Illinois varje år. Midsommaren konkurrerar med kända evenemang som motortävlingen Daytona 500 i Florida och "Norsk Høstfest" i North Dakota. Här är tre andra evenemang som kvalar in på listan.

+Skaldjursfestival, Hampton Beach

Åk och smaka på New Englands berömda skaldjur under områdets berömda strandparty. Här serverar över sextio restauranger skaldjur. Det blir också fyrverkerier, underhållning, kulinariska uppvisningar och en tävling i att äta hummer. 5-7 september 2014. www.hamptonbeachseafoodfestival.com

+CMA Music festival, Nashville

Över 100 timmar livemusik. Det blir det på den här festivalen i Tennessees huvudstad, countryälskarnas Mecka. Här träffar några av countrymusikens stora band sina fans, skriver autografer och spelar. Festivalen firar nu 40 år.

5-8 juni 2014. www.cmafest.com

+Macy's Thanksgiving Parade, New York

En årlig tradition som signalerar att julsäsongen är igång. Res till New York och se paraden som bjuder på gigantiska ballonger, mängder av människor och upptädanden och uppsluppen folkfest. Det hela avslutas med att tomten åker iväg i sin släde.

27 november 2014. www.nycgo.com