Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20-tal företag till framtidsdag i Hallstavik

Den 4 april slår man upp portarna till mässan som är unik för landet.

Annons

 – Detta är en av de största chanserna för arbetslösa att hitta ett jobb eller för den som vill byta jobb. Här möter man arbetsgivaren öga mot öga, säger Eva Söderman, på Arbetsförmedlningen i Norrtälje.

Framtidsdagen initierades av Pappers avdelning 68 2009 i samband med att Holmen Paper aviserade om stora neddragningar vid Hallsta Pappersbruk. Förutom Pappers och Arbetsförmedlingen deltar Hallstaviksnätverket, Arbetslivsresurs, Nyföretagarcentrum.

Utöver detta har idagsläget 21 företagare anmält sig till mässan som äger rum på Folkets Hus i Hallstavik. Arbetsförmedlingenhar bjudit in över 1000 personer som finns anmälda hos dem, allt från arbetsöksnade som är timanställda, deltidsanställda, heltidsarbetslösa, ungdomsgarantin osv.

Enligt Eva Söderman är Framtidsdagen ett unikt samarbete där en facklig organisation också är med och samarbetar. Norrtäljes näringlivschef kommer hit och det gör även Östhammars näringslivschef, säger Söderman. Framtidsdagens öppnar stora möjligheter för de som söker jobb.

– De har stor chans att hitta ett jobb den dagen. De som har tankar om att starta eget, kan också få råd och tips.