Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20-åringen erkänner mordförsök

Den 17-årige pojken som blev knivhuggen i huvudet har vaknat. Polisen hoppas kunna förhöra honom under tisdagen.

Annons

17-åringen och den 20-årige mannen befann sig tillsammans i en villa i Ununge, söder om Hallstavik, på fredagskvällen. Vid femtiden på morgonen fick polisen larmet om att mannen hade huggit 17-åringen i huvudet med en kniv.

Pojken, som var vid liv men mycket allvarligt skadad, fördes till Karolinska universitetssjukhuset. Kniven satt cirka fem centimeter in i huvudet vilket gjorde operationen komplicerad.

– Läkarna sa att de inte vet vilken skada hugget gjort, och att det därför finns en risk att situationen förvärras när de tar ut kniven, berättade Magnus Lundquist, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen, under lördagen.

Nu har kniven tagits bort från pojkens huvud. Han är fortfarande vid liv och ska ha vaknat till, men varken polisen eller sjukhuset vill säga mer om hans tillstånd.

Några timmar efter knivdådet greps en 20-årig man, nära villan där händelsen inträffat. Även han var skadad och togs om hand av läkare.

Under söndagen häktades mannen på sannolika skäl, vilket är den grövre graden av misstanke, misstänkt för försök till mord.

- Han har erkänt försök till mord, säger åklagaren Jenny Karlsson.

Varför 20-åringen högg den andre med en kniv i huvudet, vet inte polisen.

– Det enda vi kan säga är att de båda kände varandra sedan tidigare, säger Jan Wallbäck, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen.

20-åringens advokat är förtegen.

– Jag kan inte lämna några uppgifter i dagsläget, säger han.

Ytterligare personer, som förhörts av polisen, befann sig i villan under kvällen för knivdådet. Det kan finnas fler vittnen, enligt polisen som uppmanar alla som sett eller hört något att kontakta dem.